Søk
  • Steinar Holøs

Klar for Norgesferien?

Det har blitt klart at for mange vil ferien utenlandsturene bli erstattet av turer i Norge dette året. Og med så mye som er å oppleve her i landet bør dette bli en helt fantastisk sommer!


For alle oss med hund betyr det også at hundene i langt større grad får bli med på ferien og opplevelsene enn hva som kanskje ville vært naturlig. Derfor har nok de aller fleste hunder i Norge mye å glede seg til.


Top 5 viktigste punkter for en god tur

Den Norske fjellheimen kan gi noen uforglemmelige øyeblikk. Selv har noen av de flotteste turene mine vært på tur med hund i Norge. Men for at turen skal bli bra er det veldig viktig at man passer på noen viktige ting.

  1. Sjekk værmeldingen og tilpass turen og helst hvor man går tur etter den. Her gjelder det å være fleksibel, både med til hvilket sted man drar, hvor man velger å gå tur og hvor lang turen skal være.

  2. Klær. Det å være på tur i den Norske fjellheim er ikke for amatører. Været kan snu raskt og det er derfor essensielt å ha med seg et minimum. Her må man også tenke på de firbente, lange turer er en stor belastning for de også.

  3. Utstyr og mat. Man trenger ikke invistere i unødvendig mye og dyrt utstyr, men et vist minimum må man ha. Gode sko, isolerende jakke, vannflaske, og jeg anbefaller også å ta med lett førsthjelpsutstyr. Uten mat og drikke duger ikke helten, dette gjelder oss for våre firbente venner. Regelen bør være, har du med mat på tur bør du også ta med mat til hunden.

  4. Potesokker! Hunder MÅ ha gode potesokker, og disse bør sjekkes underveis i turen for å påse at de sitter godt og at de ikke har blitt slitt istykker.

  5. God sele og bånd til hunden. Min erfaring er at man bør ha et ca 2m langt bånd med litt (ikke for mye) flex som man kan i tillegg til å bruke som vanlig bånd kan feste rund livet, i sekken eller rundt en sten eller stubbe om man må ordne noe. Vi utviklet 7inONE båndet for nettopp dette. HUSK det er båndtvang og sauer på fjellet!


Ta vare på opplevelsene

En viktig del når man er på uforglemmelige turer er å ta vare på bilder og filmer. Jeg synes det både er intressant og spennende å se turen fra hunden sitt perspektiv. Dette kan gi hele turen noe helt nytt og man ser turen i et helt nytt lys.

Dette var en av grunnen til at vi utviklet HappyPaw Fenris, en stabil sele der man kan feste GoPRO eller andre action kameraer.

God sommer fra oss i HappyPaw!

Vi håper du får noen uforglemmelige turer i sommer, og at både du og hunden er godt forbered om turen blir litt lengre eller hardere enn planlagt. Nedenfor ligger en liten video til inspirasjon.

Hilsen Steinar Holøs

0 visninger
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019-2020 by SCANDILIGHT AS

OSLO, NORWAY

Meld deg på nyhetsbrevet: