• Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019 by SCANDILIGHT AS

OSLO, NORWAY

Meld deg på nyhetsbrevet:

Søk
  • Steinar Holøs

Hvorfor HappyPaw; Del 1

Oppdatert: 30. aug. 2019

Det hele startet da vi fikk et nytt familiemedlem, en 8 uker gammel Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), som vi gav navnet Luna. Dette er en svært aktiv hunderase, de lærer raskt, noe som betyr at dersom de ikke får tilstrekkelig aktivitet finner de på ting selv. Dette kan ses på som dårlig adferd, men det er selvsagt et skapt problem.


Luna 4 mnd, går løs i langline på isen

Vi var heldige å kunne bruke mye tid sammen med Luna de første månedene. Vi tok i tillegg en del fri for å tilvenne alenetid. Men etter noe tid kommer hverdagen krypende og med den tidsklemme som alle kjenner på.

Som hundeeier kjenner alle seg igjen i å finne godbiter, leker og poser i både jakker og bukser. Dette er et resultat av at man ønsker å ta med seg disse tingene ut på tur.

Hunden tar med det viktigste

Men så kommer den dagen da det er litt kladere, eller regner, og man glemmer å fylle på med godbiter og poser. Turen blir ikke like bra som den burde blitt og i verste fall blir den vesentlig kortere enn det som var planen. Verken du eller hunden får den gode turen.

En bekymring mindre

Problemet med at vi mennesker skal passe på det hunden trenger er at vi bytter klær, bånd og utstyr. Hunden derimot bruker stort sett det samme utstyret hele tiden. Hunden går rundt med den samme selen på alle de vanlige turen.

Så hvorfor kan ikke hunden ta ansvaret for de viktigste tingene som den trengte på turen?


Slik startet ideen om HappyPaw.Historien fortsetter i neste innlegg....


138 visninger